28 Mart 2007 Çarşamba

Kelle Alan Sayın Terörist

Malumunuz, gündemi uzun süredir meşgul ediyor Sayın Başbakan'ın ve müstakbel Cumhurbaşkanı heveslimizin "Sayın (!) Öcalan" dediği radyo konuşması. Peki RTE'nin tek gafı bu mu? Yok yok, başbakanlık dönemindeki kabadayı üslupsuzluklarından yada daha önceki cumhuriyet karşıtı konuşmalarından bahsetmiyorum. Yine söz konusu radyo röportajındaki gaftan bahsediyorum: Kelle!
"Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diyen bir Başbakan, "Sayın Öcalan" derse, bu insanın terminolojisinde şehit kavramına "kelle" lafının düşüyor olmasına şaşırmam. Siz şaşırır mısınız?
Dün bir arkadaşımla müdavimi olduğumuz bir mekanda yemek yerken sordu "Sayın Öcalan, demekte ne var ki abi?" diye. Öncelikle hukuki dayanağını bildireyim sizlere.
Soruşturma, Yeni Türk Ceza Kanunu'nun "Suçu ve Suçluyu Övme" başlığını taşıyan 215. maddesinden açılmış, basından duyduğumuz bu. Ne diyor YTCK 215:
Suçu ve suçluyu övme
MADDE 215. - (1) İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Yeterli mi? Bence değil. Şimdi size YTCK'nin 217. maddesini de yazıyorum, buyrun:
Kanunlara uymamaya tahrik
MADDE 217. - (1) Halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik eden kişi, tahrikin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Sayın savcım, suçluluğu adalet organları tarafından da tescillenmiş ve kamuoyunda suçluluk abidesine dönüşmüş, toplumsal zararları ile bu zararlardan nemalanan yahut onlarla ülkü birliği yapanların sembolü olmuş birine saygı gösteriliyorsa bu, bazı kesimleri aleni olarak kanunlara uymamaya tahrik değil midir? Hem de suç, basın yoluyla işlendiği için ağırlaştırıcı unsur da yok mudur?
Örnek şikayet dilekçesi için : http://www.acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=6457
Arkadaşımın sorusunu bir de siyasi pratik açısından yorumlamak gerekirse...
Bu ülkenin başbakanı -ki mevcut düzenle kavgalıdır kendileri- simgeleştirilen bir terörist başına "Sayın" derse; varlığımızı borçlu olduğumuz, tarihe gömmek istesek sığdıramayacağımız, aziz şehitlerimiz için "kelle" derse; bakın başkaları ne der?
Leyla Zana, diye bir sözde Kürt milliyetçisi çıkar "Bizim liderlerimiz Barzani, Talabani ve Öcalan" der. Sözde bir Kürt partisi olan DTP'nin il başkanı çıkar "Kerkük'e yapılan her şeyi Diyarbakır'a yapılmış sayarız" der. Diyarbakır Belediye Başkanı çıkar Cumhurbaşkanına Kürtçe davetiye gönderir; yetmez, birçok söyleminde etnik milliyetçilik yapar.
Kısacası: Balık, baştan kokar...
Kuzey Irak'taki Kürt liderlerin "bağımsızlık" ve "özerk devlet" sözlerini artık çekinmeden, açıkça söylemeleri ile bu olayların denk gelmesi tesadüf müdür?
Evet, büyük bir oyunun içinde küçük bir başbakan ve malesef onun altında makus talihine küs, büyük bir ulus...
Tehlikenin farkında mısınız?

Başbakan'ın meşhur gaf konuşması için: http://rapidshare.com/files/23235683/erdogan_sbs_konusma.mp3.html

8 yorum:

Adsız dedi ki...

RTE nin hayatı gaf RTE kendini ipini cekiyor peki 7 sene niye beklemişler? hadi darbe yapalım tehlikenin farkındayız. Bir ülke nasıl sona itilir en düzenbazca oyunlarla yapalım bu işleri. He kimse sunu demiyor, Ben RTE nin karsısına dikilcem x bir parti ile vizyonum şu takır takır konuşmak yok. darbe yapalım kaos olsun yada tehlikenin farkındamısınız diye ekonomiyi dibe indircek reklamlar. varsa kanun nizam bu bir suctur denilir ve yapılması gereken yapılır. Ben bu yapılanlara bir kişi başarılı olur yada gücün yetmez engel celme olmaya calısırsın öyle algılıyorum. Bu ülkede oy verebileceğim bir parti yok. deniz baykal o kadar laf ediyor; gidip ona mı vercem allah korusun ha cem uzan ha o. Genç birini istiyorum konustuğun da gözlerindeki heyacanı ateşi görebileceğim biri varmı böyle biri ? yok o zaman karalamak ta yanlış
bu ülkede ibrahim tatlıses milletvekili olmaya calısıyor hadi hep beraber ona verelim oyları hatta parti kursun...

Yeditepe İstanbul dedi ki...

Uzun cevap yok, demiştim, bunu uygulamaya devam ediyorum :)

Öncelikle yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
Söylediklerinizin hiçbiri yazımda anlatılanlara ters düşmüyor.
Ama bir bilgilendirme yapayım: Bu olay, yurt dışındaki bir radyo programında olmuş ve o zaman fark edilmemiş. Bunda, RTE'nin o zaman şimdiki kadar gündemde olmaması da etkili olsa gerek.
Oradaki yerel gazeteler bunu haber yapmış zamanında "Sayın Apo" manşeti ile.
Kısacası "Neden 7 sene beklenmiş" sorusunun cevabı bu.

Saygılarımla...

uzay dedi ki...

ulusa seslenişlerin son cümleleri geliyor suan aklıma
ulu önder: ne mutlu türküm diyene!
rte: kalın saglıcakla!

Murat Artan dedi ki...

peki şimdi nolacak? sence dava nasıl sonuçlanır?

Yeditepe İstanbul dedi ki...

Hiçbir şey olmaz İvrizcim,
Zira
1- Zaman aşımı
2- Dokunulmazlık...

Hani seçimden önce "kaldıracağım" diye söz verdikleri :) AKP'nin :)

Emir Bey dedi ki...

nevruz törenleriyle ilgili bir çok yazı okudum gazetelerde ve her daim göya "ırkların kardeşliğini ve barış" savunan insanların konuşmalarını da dinledim.

ıakların kardeşliğini kardeşçe yaşamayı ve barışı savunduğunu ileri süren bu insanların, ki parti yöneticilerinden valilere kadar bir çok "medyatik" isim var içlerinde, yaptıkları şey, ırka dayalı ayrımcılık ve kürt milliyetçiliğinden başka bir şey değildir.

yapamazlar mı? tabiki yaparlar, çoğulcu demokrasilerde her görüşün karşılığı ve yeri vardır.

iki yüzlülüğün karşılığı yoktur ama vatanın bütünlüğünü, milletini (bu ülkede yaşayan herkesi-anayasadaki tanımıyla milliyetçilik) korumaya çalışan insanlara faşist, ırkçı, milliyetçi ya da kafatasçı derken, bir durum da düşünmeleri de lazım acaba kendi yaptıkları nedir?

Adsız dedi ki...

biliyorum dinledim hangi ülke yalan olmasın ama danimarka sanırım. RTE nin malesef alısılmıs gafları ama burada ki önemli husus cumhurbaskanlığı öncesi cıkması. valla korkulur bu milletten:=) kimbilir kimin neleri varda. hatırlarsan ahmet kaya bir laf etmiş bardaklar catallar ucusmuş 1 gün sonra tv lerde ahmey kayanın zafer işaretli pkk sempatizanı olduğu videolar cıkmıştı. zamanamı yayaıyorlar acaba bu bomba videoları hepsini cıkarsınlarda kimler ne demiş bilelim dimi yani.

Yeditepe İstanbul dedi ki...

Zamanı gelmeden heba ederler mi hiç? :)